Skip to main content

Logo auxilia

SIPHR 2020

De stichting SIPHR (Stichting Initiatives for Peace and Human Rights) is een Nederlandse non-profit organisatie die ernaar streeft om door middel van gratis rechtshulp en voorlichting mensen te helpen om op te komen voor hun meest basale mensenrechten. Wij werken hiervoor voornamelijk samen met onze lokale partnerorganisatie iPeace.
De rechtswinkel in Huye biedt al meerdere jaren gratis rechtshulp aan mensen in het zuiden van Rwanda die niet over de financiële middelen beschikken om commerciële rechtsbijstand in te schakelen. Eens per week kunnen zij terecht op het kantoor van de rechtswinkel voor gratis rechtshulp en voorlichting. Daarnaast wordt er gewerkt aan het opzetten van een telefoonlijn, zodat mensen die verder weg wonen, in vaak afgelegen plaatsen, ook gebruik kunnen maken van de diensten van de rechtswinkel. Gezien de huidige situatie met Corona is het opzetten van de telefoonlijn op dit moment extra relevant.

De rechtshulp wordt geboden door een team van onze partnerorganisatie iPeace, bestaande uit rechtenstudenten van de nationale universiteit van Rwanda, en ervaren juristen uit de regio. Vragen waar de hulpverleners van de rechtswinkel mee te maken krijgen gaan bijvoorbeeld over familierecht, erfrecht of eigendomsrecht.

De meerderheid van de cliënten van de Rechtswinkel is vrouw. Voor vrouwen in Rwanda is het vaak extra moeilijk om toegang te krijgen tot het rechtssysteem, advies te krijgen over juridische zaken en om hun rechten te effectueren.
Voorlichting en rechtsbijstand zijn essentiële onderdelen van het werken aan een eerlijkere en rechtvaardigere samenleving, waarin vrouwen gelijk worden behandeld aan mannen. Dit project sluit ons inziens dan ook aan bij jullie doelstelling: “Gelijke rechten voor mannen en vrouwen en empowerment van vrouwen en meisjes”

Meer over onze stichting, het project en de stichting iPeace kunt u vinden op:
https://www.siphr.nl/ en https://www.iphr-ipdh.org/

Wij hebben deze stichting een bedrag van 1250 Euro gegeven

foto 3

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl