Skip to main content

Logo auxilia

Bahay Aurora 2020

Inleiding en huidige situatie:

Afgelopen jaar zijn we begonnen met het verbouwen van groentes voor eigen gebruik. Hiervoor hebben we een stuk grond dat genoeg oplevert om alle monden op Bahay Aurora te vullen. De groenteteelt is in handen van een boer die op onze loonlijst staat. De eerste groentes zijn geconsumeerd, alles biologisch zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Er is echter nog een onbruikbaar deel van het land; het is rotsachtig en loopt wat stijl omhoog. Hiervoor zoeken we een goede bestemming. Al sinds jaar en dag heeft Bahay Aurora op het eigen terrein een loopren met eenden en kippen. Daar hebben we regelmatig eieren van, echter veel te weinig voor vijfenveertig kinderen.

Doel:

Ons doel is om het hele perceel grond optimaal te gebruiken en op het ongebruikte deel kippen en ganzen houden. Enerzijds voor de eieren, anderzijds voor het vlees. Het deel wordt afgegrendeld en is groot genoeg om ca. honderdvijftig eenden en ganzen te houden. Die laatste zijn ook goede bewakers en dienen op die manier tevens als gratis beveiliging. Om dat te bewerkstelligen moet er over de gehele lengte van het land een sterk hekwerk komen. Hiermee beschermen we tevens onze eigen groenten tegen hun vraatzucht. Daarnaast moet er een plek komen waar de dieren kunnen slapen. Omdat we met deze aantallen eieren kunnen verkopen is er sprake van inkomsten, waarvan we uiteindelijk de voeding van de dieren kunnen bekostigen.
Ons doel is om minder afhankelijk te worden van Nederlandse giften. Daarvoor zijn al verschillende initiatieven genomen. Zo draaien we bijna voor 100% op zonne-energie, we vangen in de natte tijd regenwater op om mee te douchen, we verbouwen onze eigen groentes. Vlees is duur en dat eten we vrij weinig. We krijgen maandelijks een aantal dozen vlees van een vlees importeur. Kinderen hebben proteïne nodig en derhalve eten we meer gevogelte. Vrijwel alle kip op de Filipijnen is geïmporteerd en derhalve behoorlijk prijzig. Door dit project zijn er meer dan genoeg eieren, kunnen dieren geslacht worden voor de maaltijden en worden onze exploitatie kosten lager.

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl