Skip to main content

Logo auxilia

Stichting Manda 2019

Opzetten nursery en drinkwatervoorziening in Mwangwei.

In 2019 is uit ervaring gebleken dat Tom, de manager van de tuin, grote behoefte heeft aan een nursery met een dak. In oktober 2018 had Tom een prachtige hoeveelheid planten (o.a. tomaten, paprika’s, koolplantjes) staan in zijn nursery. Maar helaas viel er de dag nadat wij waren vertrokken een enorme hoeveelheid water (± 300 mm). Alle planten in de nursery spoelden weg. Om dit nu te voorkomen willen we een nursery bouwen met een dak van doorzichtige golfplaten. Tom kan dan altijd zijn planten drooghouden en in de regentijd (mei/juni en oktober/november) beginnen met het zaaien van planten voor de periode na de regentijd.

Daarnaast biedt het dak van de nursery de mogelijkheid om via dakgoten het regenwater op te vangen en te gebruiken als drinkwater op de tuin. Dat is dan belangrijk voor de gezondheid van de mensen die op de tuin werken.

Alle materialen die nodig zijn voor dit project kunnen in Kenia worden aangeschaft. Zo draagt dit project dan bij aan de ontwikkeling van de plaatselijke economie.

We kregen een dankbrief van Cees en Annelies de Waal.

“Mede met uw donatie aan de Manda Stichting voor het bouwen van een overdekte kas voor de zaailingen (in Kenia genoemd een nursery) willen wij u graag op de hoogte brengen van de bouw van deze kas. Er is een soort geraamte van hout gemaakt dat berust op betonnen palen. Er is een vloer gestort van cement. En op het dak zijn doorzichtige golfplaten bevestigd. Dit om het licht door te laten want de zaailingen hebben het licht nodig om te groeien. Tom, de tuinmanager,  is erg blij en dankbaar dat zijn zaailingen zijn gered en droog staan. Het is nog behelpen, maar Tom kan straks op een droge akker zijn planten uitzetten”.

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl