Skip to main content

Logo auxilia

Foodvillage - dec.2018

Van de Stichting Educational Project Food Village kregen wij vraag of wij hen willen sponsoren.

Bukedea Oeganda

FV3FoodVillage start in december 2018 haar vierde project sinds haar oprichting. Dit project zal wederom gerealiseerd worden in Oeganda bij het St. Marys Primary Teacher College in Bukedea in het Noordoosten van Oeganda. Dit is een instituut waar meisjes worden opgeleid tot leraar. Er zijn ongeveer 300 studenten in opleiding.

Dit project is een kopie van ons andere project in Oeganda (in Tororo). Het betreft het aanleggen van een tuin met teeltbedden met een irrigatie systeem, een fruittuin en de omheining van het perceel. Het bouwen van een kippenhok en de aanschaf van 300 kippen, inclusief voer voor de eerste drie maanden. We gaan weer samenwerken met dezelfde aannemer als in Tororo. En ook dit project wordt weer ondersteund door Wilde Ganzen ( www.wildeganzen.nl ).

* Start van dit project in december 2018. * Geplande afronding in januari 2019.

Auxilia-Brasili-ja heeft de bouw van het kippenhok en de aanschaf van 300 kippen gesponsord

FV2Doelstelling van de Stichting: In brede zin willen wij op een kleinschalige en transparante manier kinderen in de derde wereld leren hoe zij in hun eigen primaire levensbehoefte kunnen voorzien. Activiteiten Food Village financiert en initieert tuinbouwprojecten voor scholen in ontwikkelingslanden, van het aanleggen van kassen tot het opzetten van lesprogramma’s. Zo leren we kinderen al jong hoe zij zelf groenten kunnen verbouwen, oogsten, bereiden en eventueel verkopen. Er worden geen beloningen verstrekt, vergoeding van gemaakte kosten vindt plaats op basis van werkelijke kosten welke direct met het project te maken hebben.

Voor meer info: www.foodvillage.org 

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl