Skip to main content

Logo auxilia

Stichting Manda - reisverslag juli 2015

De draden gespannen en de eerste baan doek erop gelegd. We hadden tweeduizend vierkante meter besteld en er lag een rol van 70x4 meter. Net iets te kort dus.......

Reisverslag Kenia

Zaterdag 27-2
Om 8.00 uur de wekker en om 8.30 uur het ontbijt.
Weer opgehaald door James en met alle spullen, inclusief de grondboren, op pad om de schaduwhal te bouwen. Grondboren hebben ze daar nog nooit gezien, dus dat heb ik in mijn beste Swahili maar even uitgelegd.
De eerste vijf palen staan maar het was wel erg heet in de volle zon, zo rond de 40 graden.

Maandag 29-2
De palen zijn iets groter uitgevallen dan de bedoeling was; 13x13 cm en 270 cm lang. En dan met die brandende zon moet je wel veel drinken. De palen voor het 1ste schaduwveld staan erin, alleen nog een paar steunpalen plaatsen in het midden.

Dinsdag 1-3
Na drie politie controleposten tegen gekomen te zijn, waren we om 9.30 uur op de tuin. De watermeloenen zie je werkelijk gewoon groeien.
De palen in het mid¬den van de schaduwhal hebben we als een dobbelsteen van vijf geplaatst. Zodat de draden als een spinnenweb gespannen kunnen worden. Al met al een hele klus waarbij James zei dat deze klus hem wel drie maanden zou kosten.

Donderdag 3-3
Weer het zelfde ritueel om 7.00 uur de wekker en dan ontbijten. James was er om 8.15 uur en we gingen weer eerst even naar de plaatselijke Gamma om staaldraad te halen en twee bouten. Het staaldraad viel iets dikker uit dan gepland maar we hadden in ieder geval iets om de schaduwhal mee af te spannen.
We kwamen op de tuin en daar was het al goed heet. Het liep op tot 47.9 graden en dan doe je vanzelf wel een stapje minder. Zonnebrand en een pet op en evengoed gewoon door gaan en dan zie je zo’n Keniaan langs lopen op blote voeten. Simpelweg omdat ze geen schoenen hebben. De draden gespannen en de eerste baan doek erop gelegd. We hadden tweeduizend vierkante meter besteld en er lag een rol van 70x4 meter. Net iets te kort dus.......
Gebeld en de rest zou eraan komen. Op een gegeven moment kwam er een motor aan rijden
met doek. Die kwam weer 30x4 meter brengen, net genoeg voor 1 baan erbij.
Weer gebeld en de rest zou de volgende dag komen.

Vrijdag 4-3
Ontbeten en op naar de tuin, het schaduwdoek hing er mooi bij! De watermeloenen groeien als kool en de tomaten mochten wel wat meer water hebben. De rest van het doek zou gebracht worden met een Matatu(taxi) maar eerst de rest even goed afgebonden.
Er waren ook twee plant-tafels besteld voor in de kwekerij. Deze werden gemaakt door de leerlingen van de school die de tim¬merafdeling hadden gekozen. Zes leer¬lingen en de docent kwamen met de voorbewerkte materialen op de tuin. Jan had een aantal nieuwe zagen voor ze mee en dat was een verschil van 1000% met wat ze hadden. De docent heeft de nieuwe zaag niet meer los gelaten. Het doek was inmiddels gearri¬veerd en we konden verder. Al met al hebben we 500m2 van de bestelde 2000m2 gekregen, maar dat zal wel Keniaans zijn.

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl