Skip to main content

Logo auxilia

School project Cambodja 2

23 Mpei Bey School Project Cambodja

Op het eilandje Koh Rong Sonlem wonen ongeveer 100 kinderen die nauwelijks onderwijs krijgen. Pierre Kann (een lokale bewoner) en Leonie Tensen hebben het initiatief genomen om onderwijs op te zetten op dit eiland. Dit project is een onderdeel van het Cambodian Conservation Centre. (http://www.cambodianconservation.com/)
Pierre Kann heeft dit al bereikt op het eiland Koh Rong, ten noorden van Koh Rong Sonlem.

Leonie en Edwin Tensen gaan, samen met Kim Kolenberg, hen helpen om het onderwijs daar gestalte te geven. Er zullen lessen gegeven worden op het gebied van Engels (schrijven, luisteren en spreken), muziek, handvaardigheid en hygiëne/biologie. Naast Leonie en Kim zullen lokale leerkrachten staan die Khmer (de lokale taal) en rekenen aanbieden. Ook kunnen de kinderen van het buureiland bij stage lopen om leerkracht te worden.
Op het eiland staan 2 lokalen. Het enige wat in de lokalen te vinden is, is een whiteboard. Tafels, stoelen, schrijf- en lesmaterialen zijn er nog niet. Daarnaast moeten er nog 2 extra lokalen, een toiletgebouw en waterkranen gebouwd worden.
Er is veel nodig om dit project te realiseren:

  • 100 sets stoelen/tafels.
  • twee extra schoolgebouwen (circa 6mx5m) van hout.
  • 3 White boards en 4 sets white board stiften.
  • 300* potloden. 200* gummen.
  • 400* schriften
  • Per kind eventueel twee uniformen.

Auxilia-Brasili-ja heeft dit project voor € 500,- gesponsord.

We willen je even op de hoogte brengen van ons project in Cambodja.
De afgelopen drie maanden hebben we veel werk verricht op het eilandje Koh Rong Samloem. We zijn druk bezig geweest met het opknappen en bouwen van de school en daarnaast het geven van Engelse lessen. We hebben onder andere een Engelse methode aangeschaft en speelmateriaal voor de kleuters (zodat zij niet meer uren aan een tafeltje hoeven te zitten). We hebben meerdere filmpjes gemaakt waarop naar onze mening heel goed weergegeven wordt wat we tot nu toe gedaan hebben. Je kunt deze filmpjes onder andere vinden op onze website www.eco-teachers.com
Helaas krijgen we weinig financiele support vanuit hier en zijn we bijna door ons budget heen. We hadden intotaal zo’n 7000 dollar opgehaald. We zouden het daarom ontzettend waarderen als Auxilia-Brasili-ja nogmaals een donatie zou doen.
Het nieuwe schoolgebouw is bijna klaar, maar er zijn toch nog wat dingen die we graag zouden willen aanschaffen, zoals grondverf, een dakgoot en andere kleine materialen. Ook willen we graag nog een wasbak, waterfilters en nieuwe ramen en tafels voor één van de lokalen aanschaffen, omdat deze helemaal verrot zijn.
Hopelijk kunnen jullie ons nogmaals helpen! Als jullie vragen hebben, horen we het natuurlijk graag.

Dit berichtje van Kim Kolenberg en Edwin en Leonie Tensen heeft ons doen besluiten ze te ondersteunen met € 750,-

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl