Skip to main content

Logo auxilia

Rondzendbrief januari 2022

De derde van Kees

“Dat is een druppel op een gloeiende plaat”
“Je moet geen water naar de zee dragen”
“Dat zet geen zoden aan de dijk”

U kent deze uitdrukkingen vast wel (misschien zelfs nog wel een paar meer met ongeveer dezelfde betekenis) en zit er volgens u wel een kern van waarheid in. Als ik die uitdrukkingen van toepassing laat zijn op onze stichting dan kom je snel op de vraag: die kleine organisatie die Auxili-ja! is, zou die nu echt een verschil kunnen maken? Ik kan u verzekeren dat, als wij zouden denken dat wij geen enkel verschil zouden maken, wij allang het bijltje erbij neer gegooid zouden hebben. Wij zijn er met zijn allen namelijk van overtuigd dat wat wij doen (wereldwijd ondersteunen van kleinschalige projecten die ten goed komen aan de lokale bevolking) wel degelijk zin heeft. Dat wij op dit moment vanwege de vele beperkende maatregelen in “de sluimerstand” staan is even een ander verhaal.

Niets doen is voor ons namelijk helemaal geen optie.

Ik moest hieraan denken toen ik vrijdag 24 december 2021 het blaadje van die dag van de scheurkalender van Happinez trok. Daarop zegt Claire Nuer, een Franse coach, het volgende:

Misschien ontbreekt er nog maar de stem van één mens om tot vrede in de wereld te komen.
In eerste instantie denk je dan: “Goh als dat eens zou kunnen”. “Als dat eens waar zou kunnen zijn of kunnen worden”. Maar vrijwel meteen denk je dan dat dat een illusie is, tot je de achterkant van het kalenderblaadje gaat lezen.

“Vertel me eens wat een sneeuwvlok weegt?”, vroeg een koolmees aan een duif. “Niets meer dan niets”, was het antwoord. “In dat geval moet ik je een wonderbaarlijk verhaal vertellen”, zet de koolmees. “Ik zat eens op de tak van een dennenboom, vlak bij de stam, toen het begon te sneeuwen. Niet hevig, geen razende sneeuwstorm, nee gewoon, zoals in een droom, zonder enig geweld. Daar ik niets beters te doen had begon ik de sneeuwvlokken die op de naalden en twijgjes van mijn tak neer daalden te tellen. Ik was precies bij nummer 3.741.952 toen de 3.741.953ste sneeuwvlok op die tak viel. “Niets meer dan niets”, zeg je, maar die tak brak af”. De duif, sinds de tijd van Noach een autoriteit in vredeszaken, dacht een tijdje over het verhaal na en zei tenslotte in zichzelf: “Misschien ontbreekt er nog maar de stem van één mens om tot vrede in de wereld te komen”.

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl