Skip to main content

Logo auxilia

Rondzendbrief november 2019

Hallo allemaal

Dit is de vierde rondzenbrief van 2019.
Na een kleine vakantie stop zijn we weer flink aan de slag gegaan.

afscheid2019Tijdens onze jaarlijkse BBQ hebben we afscheid genomen van Lonneke vd Gulik en Esther van Velzen. Jarenlang hebben zij zich ingezet voor onze stichting en daar zijn we ze zeer erkentelijk voor. Gelukkig hebben beiden toegezegd hand en span diensten te blijven doen.

Sjaak de Boer (via de mail):      
“Ik zou graag Esther en Lonneke willen danken voor hun jarenlange inzet en creatieve energie die ze in Auxilia hebben gestoken. Het team is wat het is dank zij de vrijwilligers die het dragen. Door alle samenwerking is er veel moois tot stand gekomen. Het feit dat de werkgroep al 33 jaar bestaat zegt veel over het goede doel en de sfeer die er van uit gaat.

Ik ben enorm trots op het feit dat Auxilia nog steeds een naam is die een glimlach bij mensen teweeg brengt, zonder schandalen of fraude. In de tegenwoordige maatschappij is dat op zichzelf al bijzonder”.

Op 26 mei diende Sjaak een aanvraag in voor herstel van het dak van de kathedraal van Itaguai (Rio de Janeiro).

“Het metalen golfplaten dak dat ik ruim 25 jaar geleden heb aangebracht is nu totaal versleten door roest en blootstelling aan grote hitte. Het is urgent aan vervanging toe. Korte omschrijving: het zo snel mogelijk vervangen van de platen voorkomt grotere schade door lekkage aan onderliggende draagstructuur en interieur. De kerk staat in een arme wijk en doet met dit project een zwaar beroep op eigen parochianen”. Ze hopen voor het regenseizoen (oktober) klaar te zijn. Padre Eduardo, de huidige pastoor zal ons fotomateriaal sturen.. We hebben besloten een bijdrage te geven voor herstel.

Ik kan het niet laten om u nogmaals te wijzen op  het gratis sponsoren van   onze stichting. Als u gaat naar de website www.auxilia-brasili-ja.nl vindt u op de “homepage” het logo van Sponsorkliks. Als u de link die er onder   staat aanklikt komt u meteen op de juiste site. U kunt daar uw winkel zoeken en bestellen zoals u gewend bent. Het kost u geen cent extra maar u helpt op deze manier wel onze stichting. En …. het werkt echt.

Stichting Manda is in 2012 begonnen met de ondersteuning van het opzetten van een tuin in Mwangwei (Kenia). Doel is om samen met de Keniaans medewerkers aan de plaatselijke bevolking te laten zien dat tuinbouw de mensen een bestaan kan bieden. Een groep vrijwilligers ging vanuit Nederland in oktober weer naar Kenia om daar verschillende werkzaamheden te doen. Deze keer werd er een “nursury” gebouwd met een dak van doorzichtige golfplaten zodat de planten daar gezaaid en na de regentijd uitgezet kunnen worden. We hebben dit project ondersteund.

Jolinda Zuurbier gaat via de organisatie IBO Nederland in april 2020 naar Uganda om daar te helpen bij het bouwen van watertanks, sanitairgebouwen met als basis waterflessen als fundering. Ze heeft tijdens een vergadering een      indrukwekkend verhaal gehouden. Voldoende voor ons om haar te sponsoren.

In de vergadering van 31 oktober hadden we Sara Kinsbergen uitgenodigd om met ons van gedachten te wisselen over het reilen en zeilen van onze stichting. Sara is werkzaam op de Radboud Universiteit in Nijmegen als ontwikkelingssocioloog en doet onderzoek naar Kleine Particuliere Initiatieven en weet hoe je in je eentje een verschil kunt maken. Het werd een indrukwekkende, soms confronterende, maar steeds positieve avond. Martijn verwoordde het als volgt: “Wat ik stiekem altijd al dacht is gisteravond bevestigd: we zijn een unieke, hechte en bonte verzameling mensen met bevlogenheid en betrokkenheid die het belangrijk vindt op enige wijze iets te betekenen voor de mensen om ons heen. Ik heb het gisteravond beleefd als inspirerend, verhelderend en soms ook confronterend (in positieve en prettige zin overigens)”.

Onze agenda:

  • december 2019 - kerstmarkt in Wervershoof
  • 31 december 2019 - Oudejaarsviering met pastoor Sjaak de Boer in Wervershoof
  • 5 april  2020 - Werelds Proeven in ‘t Fortuin in Wervershoof
  • 16 augustus 2020 - Viering in de botsauto’s tijdens de kermis in Wervershoof
    IJsblok in de tuin van de pastorie in Wervershoof

KvK: 371000429              Bank: NL16 RABO 03689.48.870 t.n.v. Auxilia

Contact

 Naar Contactpersonen>

U kunt ons werk ondersteunen:

NL16 RABO 0368948870
t.n.v. Auxilia-Brasili-ja

KvK nr: 371000429
RSIN/fiscaalnr. 816039562

 anbi logo

Sponsors

Add Social
't Fortuin Wervershoof
Drukkerij De Letter

Archief

In het archief vindt u:

  • de projecten op jaarvolgorde
  • een verzameling van de rondzendbrieven

Ga naar het archief >

logo sponsorkliks

©Copyright Digital-Dreams webdesign - Alle rechten voorbehouden.

www.digital-dreams.nl